AKTUELT

Nesseplast - eit historisk tilbakeblikk
Les mer
Historiske produkter
Les mer
Bilder fra Nessane
Les merPRODUKT i fokus
PRODUKTER
HjemOm ossEPS og miljøSpesialemballasjeKontaktSertifikatBrosjyre
Byggisolasjon Akvaemballasje Rørisolasjon (KOVA) Transportsikring Standardemballasje Frukt- og grøntemballasje Lettpaller Ring, Hjerte og Kors

Varenummer:

Nesseplast

Organisasjonnr.: 939 273 484 NO
Selskapsform: Aksjeselskap, Aksjekapital 13 mill.
Stiftet: 1983, Privateid fra 1957 til 1983
Bankforbindelse: Sparebanken Sogn og Fjordane


Nesseplast er en av Norges EPS-pionerer.  Starten i 1957 var preget av fryseisolasjon og fiskeemballasje, men har utviklet seg til å omfatte alt innenfor emballasje og tekniske produkter i EPS.

I disse årene har vi opparbeidet stor kompetanse/ekspertise innen utvikling og produksjon, både av egne produkter og i samarbeid med kunder.


Emballasje til fiskeindustrien står fortsatt for den største delen av omsetningen til Nesseplast.  Vi leverer emballasje til pakking av alle typer fisk/fiskeprodukt, og har kasser i mange størrelser og fasonger, for eksempel til røkelaks, bøkling, rogn etc.I tillegg til all fiskeemballasje har Nesseplast et bredt produktspekter. Vi leverer i dag emballasje til mange forskjellige bransjer og til mange forskjellige formål; til landbruk/gartnerinæring, næringsmiddelindustri, byggeindustrien, møbelindustri, for å nevne noen.  

Prosessen:
Råstoffet, EPS eller ekspanderbar polystyren, er et sukkerlignende, oljebasert stoff som ekspanderer i kontakt med damp.  Disse "luftkulene" blir sveiset sammen i formverktøyet og får der den endelige utformingen.

Egenskaper:
Råstoffets egeskaper blir overført til emballasjen, og de viktigste er:

  ·    gode isolasjonsegenskaper
 
·    lav vekt
 
·    effektiv støtbeskyttelse
 
·    god hygiene
 
·    opptar ikke fuktighet
 
·    sparer pakketid presenterer produktet godt
 
·    teknisk formbarhet (produkttilpassing)